Hösten är full av energi

Solceller – Fördelar

Vilka fördelar finns det egentligen med solceller? Fördelarna är många och vi vill försöka bryta ner och lyfta fram de vi tycker väger tyngst.

Först och främst är solceller miljövänliga. Solenergi, som solceller absorberar, avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar atmosfären. Det frigörs inte några gifter som är farliga för miljön när solceller används för att möta våra energibehov. Att de dessutom är underhållsfria är en av fördelarna. Det enda underhåll man eventuellt kan behöva göra, är att om det skulle råka lägga sig något på solpanelerna t.ex. grenar om man har ett större träd i närheten eller om det råkar hamna någon leksak på taket som t.ex. en frisbee eller fotboll så får man försöka plocka bort detta, men det brukar ofta lösa sig av sig själv med hjälp av vind och regn som håller panelerna rena och fria från smuts.

Den 1 augusti 2018 försvann bygglovskravet för solceller. Det underlättar beslutet att välja solen som energikälla för många. Det finns även ekonomiska fördelar med att installera solceller. Den 1a januari 2018 beslutade regeringen om att införa ett investeringsstöd som gäller för företag, offentliga och privata organisationer samt privatpersoner. Det stöd som idag finns uppgår maximalt till 30 procent av installationskostnaden för privatpersoner.

Du kan läsa mer om hur man kan ansöka om solcellsstöd här. Detta hjälper vi också självklart till med!

Om anläggningen producerar mer energi än vad du behöver så kan du sälja elöverskottet till andra bolag. Du är alltså nu en egen mikroproducent av förnyelsebar el. Du kan få en skattereduktion där du kan få 60 öre per kilowattimme (kWh), dock max 18 000 kronor per år. För att räknas som mikroproducent av el får säkringen i anslutningspunkten inte överstiga 100 ampere samt att din anläggning inte får producera mer energi än vad du gör åt sett över helåret.

Du kan läsa mer om skattereduktionen för mikroproducent på Skatteverkets hemsida.

Var redo med solceller när solen tittar fram

Även om solen inte tittar fram lika mycket under hösten så är det alltid aktuellt att investera i solceller. Även om det är molnigt ute kan panelerna fortfarande absorbera solenergi och producera el. Solceller använder nämligen energin från solen och inte värmeenergi.

För oss är alltid kunden i fokus, därför erbjuder vi ett kostnadsfritt möte med oss på Urkraft. Mötet är helt kravlöst och du väljer själv hur mötet ska gå till. Vill du få mer information om priser? Är du intresserad av hur solceller fungerar? Eller vill du veta vilka krav vi ställer på oss själva vid installation och montering av solceller? Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer.

Låter du oss på Urkraft att installera och montera solceller redan idag så är du redo när solen väl tittar fram i vår. Då kan du bara luta dig tillbaka och låta anläggningen förse ditt hus med energi på ett kostnadseffektivt och miljövänligt sätt.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *